Orkana forlag

aerfuglensrike
bacalao
barents2
bbestemor_huldt
bbpappas_hemmelighet
beauty_and_truth
brent_land
da_mennesket_skapte_verden
deltidsindianer2
eg-minnest2
feskarbonden
finn-spor-fra-fortida
flate_kaninen
fra-dahl-til-munch2
fran-kust-til-kyst2
gjennom_sibir
grenseliv
grenselos
haakon-den-gode2
hager-mot-nord
hund_katt_mus
hva_er_okonomi2
hverdag-i-ruinene2
ild_og_baal
krig-og-frigjoring-i-nord
musikk_folk_landskap
nord-norge_1
nord-norge_2
nord-norge_3
nordens_plass
nordlysfront2
nordnorsk-julesalme
nye-hoyder
oylandet
philosophy
protracted_reformation2
red_star_in_the_north
sami-stories12
sami-stories22
sosialfaglige_utfordringer
sparebank1_bind1
sparebank1_bind2
spenningens-land
steilneset
stig-besok-hos-onkel-ove
stig-en-tur-i-butikken2
sunn_mat
svenskhuset2
vaid2
vegaoyan2
veien-til-sverige
veiviser_mangfoldige_nord
vinter-i-seregovo2
vit-at-jeg-elsker-deg2

august17

Søk

Forfattere, mm.

Facebook

facebook

Brukerkonto

Forfattere, redaktører, oversettere, illustratører

Knut Alfsen

Knut Alfsen, er utdannet dukkespiller fra Riksteatrets treårige elevskole i dukkespill på 1980-tallet. Han har mastergrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Siden 1987 har han drevet figurteatergruppen "Levende Dukker" sammen med Agnes Schou. I tillegg til sitt kunstneriske arbeid, var han den første lederen av Nordland Dukketeaterverksted (i dag Figurteatret i Nordland) i tre år, og kulturhusleder ved Nøtterøy Kulturhus i fem år. Knut Alfsen sitter i styret for den internasjonale dukketeaterforeningen UNIMA (Union International de la Marionette), og han er nestleder i Norsk Skuespillerforbund.

 


 

Bøker av Knut Alfsen: Med liv og sjel

Johanne Emilie Andersen

Johanne-Emilie-Andersen

Johanne Emilie Andersen, født 1962, fra Oslo. Hun er utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole, linjen for grafisk design og illustrasjon. Illustratør, bilderedaktør og forfatter. Debuterte med barneboka KanLand (Solum Forlag 2003)

Senere utgivelser er Julie er forelsket (2003) Julie og Sofia (2010) og Den nye Julie (2012) samt første bok om Stig, Stig – en tur i butikken i 2014. Alle er utgitt på Orkana forlag. Denne boka er også utgitt i Sverige på Vilja forlag under tittelen Tuta och kør.

De gjennomillustrerte bøkene om Julie er støttet av Leser søker bok og tilrettelagt for lesere som trenger enkelt innhold.


Bøker av Johanne Emilie Andersen: Den nye Julie, Julie er forelsket, Julie og Sofia, Stig – en tur i butikken og Stig – besøk hos onkel Ove

Eli Fiske Antonsen

Eli Fiske Antonsen er lærebokforfatter på linje for Service og Samferdsel på videregående skole. Hun har utviklet og holdt bedriftsinterne kurs innen servicefaget. Hun har også skrevet lærebøker til studieretningen Reiseliv, Hotell- og næringsmiddelfag og Salg og Service.

 

På Orkana har hun skrevet boka Flyktning i Norge. To kvinner forteller sammen med Ragnhild Rossvær. Boka er tilrettelagt for de som har norsk som andrespråk.

Cathrine Arntzen

Cathrine ArntzenCathrine Arntzen (f. 1969) er ergoterapispesialist i eldres helse og har en ph.d. i helsevitenskap. Hun er ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for helse- og omsorgsfag, UiT Norges arktiske universitet. Hun har også en bistilling som seniorforsker ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, NOR-klinikken. Forskningsinteresser er særlig knyttet til lærings- og endringsprosesser i slagrehabiliteringsforløp, demens og teknologi og teoriutvikling vedrørende fagutøvelse og terapeutiske samhandlingssituasjoner.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Cathrine Arntzen bidrar med et kapittel i boka Ergoterapi – mangfold og muligheter Orkana Akademisk 2015 der hun også er medredaktør sammen med Rita Jentoft og Astrid Gramstad.

Foto: Bjørn-Kåre Iversen, UiT Norges arktiske universitet

Yngve Astrup

Yngve Astrup er født i 1944 og vokste opp på slektsgården Haug i Våler i Solør. Han bor fortsatt på gården som nå drives av datteren. Han er utdannet siviløkonom fra København med videreutdanning fra IMEDE/IMD i Lausanne, Sveits. Gjennom oppvekst og yrkesliv opparbeidet han seg allsidige kunnskaper om skogbruk og skogindustri. I 1994 ble han direktør ved Norsk Skogmuseum og ledet museet i 12 år. Astrup har senere vært styreleder i Hedmark fylkesmuseum, nå Anno museum. Han har hatt en rekke tillitsverv innen kultur- og næringsliv. Gjennom Norsk Skogmuseum har Astrup gitt ut skriftet Norske pionerer i Kvitsjøens skogindustri fra 1880 til 1930. Skriftet som kom ut i 2011, tar for seg nordmenn som under skiftende forhold var med på driften av den store sagbruksindustrien i Nord-vest Russland. Astrup utga i 2014 gårds- og slektshistorien Haug gård gjennom 300 år. Sammen med Jens Petter Nielsen har han vært i redaksjonen for boka Vinter i Seregovo-skogen, Orkana 2015.

yngve astrup

Foto: Bård Løken

Liv Marie Austrem

liv marie austremLiv Marie Austrem, født i Vågå i 1947. Ho har bodd i Lofoten, Bergen, Stockholm og Cape Town. Bor nå i Oslo.
Ho har skrevet bøker i mange sjangrer.
I 2010 kom ABAFAZI Møte med sør-afrikanske kvinner. (Orkana)
For to bildebøker har ho fått Brageprisen sammen med Akin Düzakin. For Runar vart 17 år fikk ho Noregs Mållags nynorskpris for beste ungdomsbok. Ytri-prisen har ho fått for "god litteratur" på nynorsk.

Björk Bjarkadóttir

Björk Bjarkadóttir er opprinnelig fra Island. Hun er utdannet fra ESAG (Ecole Superieure De Art Graphique) i Paris.

I dag jobber hun som grafisk designer, illustratør, barnebokforfatter og kunstner i Oslo. I tillegg arbeider hun som lærer i kunst og mediafag og har forskjellige tegnekurser og andre kreative verksteder for barn og unge.

Björk Bjarkadóttir har illustrert og designet Håkon den gode - mellom to kulturer i vikingtiden, Finn spor fra fortida, Brent land, både bok og utstilling og Hva er økonomi som kommer ut i 2015.

bjork bjarkadottir

Foto: Erik Krafft

Brynjulf Bjørklid

Brynjulf Bjørklid (født 1946)er fra Tromsø og nå bosatt i Oslo. Han har gitt ut fem romaner, hvorav to på Orkana forlag as. Engelen fra Kaunas var den første og kom i 2002. Forfatteren har også publisert noveller og skrevet sangtekster for forskjellige artister. Han er mannen bak den nå klassiske supportersangen til Tromsø Idrettslag - TIL-sangen - med tittel «Vind ifra nord». Han er medlem av Nordnorsk Forfatterlag.

http://no.wikipedia.org/wiki/Brynjulf_Bj%C3%B8rklid


Bøker av Brynjulf Bjørklid: Engelen fra Kaunas

Stian Bones

stian bonesStian Bones (f. 1972) er post.doc. ved Institutt for historie og religionsvitenskap ved Universitetet i Tromsø. Han disputerte i 2007 på en avhandling om Nord-Norge under den kalde krigen. Bones arbeider nå med to hovedtema: Norges politikk overfor Sovjetunionen 1944–1993, og norsk polarpolitikks historie. Han har publisert en rekke artikler om den politiske dimensjonen i arktisk forskning.


 

Bøker av Stian Bones: Caution & compliance Norwegian-Russian Diplomatic Relations 1814-2014

Ingeborg Breines

Ingeborg Breines er cand. philol. fra universitet i Oslo og maîtrise i filosofi fra universitetet i Nantes. Hun har vært konsulent i Forsøksrådet for skoleverket, generalsekretær i Den norske Nasjonalkommisjon for Unesco, direktør for kvinnespørsmål og for programmet kvinner og fredskultur i Unesco Paris, samt direktør for Unescos kontor i Islamabad og Genève. Breines var daglig leder for Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap inntil i fjor. Hun er nå co-president for International Peace Bureau. Hun har skrevet en rekke artikler om fredskultur, utdanning og kvinnespørsmål og bl.a. redigert bøkene: Towards a Women's Agenda for a Culture of Peace, Male Roles, Masculinities and Violence. A culture of Peace Perspective og 60 Women contributing to the 60 Years of Unesco.


Bøker av Ingeborg Breines: Virkeligheten sett gjennom kunstnerøyne

Unn-Doris Karlsen Bæck

Unn-Doris Karlsen Bæck har dr. polit.-grad i sosiologi fra universitetet i Tromsø og jobber i dag som professor i pedagogikk ved institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved samme universitet. Hennes forskningsinteresser inkluderer blant annet sosiokulturelle perspektiver på læring, utdanningssosiologiske problemstillinger og studier av ungdom, alt med spesielt fokus på aspekter knyttet til ulike forskjellskategorier, som sosial klasse, kulturforskjeller og urbanitet versus ruralitet. Bæck har en rekke nasjonale og internasjonale publikasjoner på disse områdene.


Bøker av Unn-Doris Karlsen Bæck: Rural futures? Finding one's place within changing labour markets

Marit Lund Bødtker

Marit Lund Bødtker, Cand.mag. Forfatter, dramatiker og frilansjournalist. Hun er opprinnelig bibliotekar, men la om sin yrkeskarriere til journalistikk etter 16 år, da hun tok Norsk journalisthøgskole. Hun har jobbet som journalist i aviser, blant annet Aftenposten, har vært hovedredaktør for to fagtidsskrifter og har også vært forlegger for utgivelse av dramapedagogisk litteratur. Hun debuterte med barneboka Kristian og kniven i 1990. Marit Lund Bødtker har senere utgitt flere skjønnlitterære bøker, deriblant lettlesbøker for barn: På Orkana forlag har hun gitt ut to versjoner av boka Kjærlighet mot strømmen der jeg-personen Katja har downs syndrom, en roman og et teaterstykke. Hun skriver skjønn- og faglitteratur, er medlem av og nestleder i styret til Nordnorsk Forfatterlag, medlem av Norsk forfattersentrum og Faglitterær forfatter og oversetterforening. (NFFO)
Hun er på facebook (under Marit Bødtker) og har egen blogg: www.frilansnotater.blogspot.com

Nyheter

22.05.17
Invitasjon til film og presentasjon av boka Eirik Raudes Land
Se hele invitasjonen her.
Eirik_raudes_land


21.04.17

Gjør hjemmet ditt giftfritt og gi barnet ditt en giftfri start på livet

Gjør hjemmet ditt giftfritt og gi barnet ditt en giftfri start på livet


18.04.17
Unik øyenvitneskildring fra den andre verdenskrig i Murmansk.
Krigsdagbok fra MurmanskKommer i slutten av april.

Orkana
8340 Stamsund
www.orkana.no
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Oslo-kontor:
Industrigata 46 A
0357 Oslo
Tlf: 913 68 260
Utgivelser?
- kontakt forlegger Elisabeth Johansen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 913 68 260 /
redaktør Marcus Bøhn Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 900 82 731
Kjøp av bøker:
Bokhandlere: Bestill hosSentraldistribusjon eller forlegger.
Privatpersoner: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller bestill her i nettbutikken.
OBS: Porto kommer i tillegg ved kjøp i nettbutikken