Orkana forlag

aerfuglensrike
alt-for-norge
arktisk-litteratur
bacalao
barents2
bbestemor_huldt
bbpappas_hemmelighet
beauty_and_truth
brent_land
canada
da-krigen-kom-hjem-til-oss
da_mennesket_skapte_verden
deltidsindianer2
eg-minnest2
en-annen-verden
feskarbonden
finn-spor-fra-fortida
flate_kaninen
fortelling-og-forskning
fra-dahl-til-munch2
fran-kust-til-kyst2
gjennom_sibir
grenseliv
grenselos
haakon-den-gode2
hager-mot-nord
handbok-for-en-glutenfri-ba
helgen-i-grenseland
hund_katt_mus
hva_er_okonomi2
hvem-flyver
hverdag-i-ruinene2
ild_og_baal
jens-evensen
kalevala
krig-og-frigjoring-i-nord
manestein
musikk_folk_landskap
nokkelen-til-akademisk-skri
nord-norge_1
nord-norge_2
nord-norge_3
nordens_plass
nordlysfront2
nordnorsk-julesalme
nye-hoyder
oylandet
pa-ville-veger
philosophy
protracted_reformation2
red_star_in_the_north
regine-normanns-eventyr
sami-stories12
sami-stories22
sosialfaglige_utfordringer
sparebank1_bind1
sparebank1_bind2
spenningens-land
steilneset
stig-besok-hos-onkel-ove
stig-en-tur-i-butikken2
sunn_mat
svenskhuset2
vaid2
vegaoyan2
veien-til-sverige
veiviser_mangfoldige_nord
vinter-i-seregovo2
vit-at-jeg-elsker-deg2

topp april 19

Søk

Forfattere, mm.

Facebook

facebook

Brukerkonto

Forfattere, redaktører, oversettere, illustratører

Knut Alfsen

13 Knut Alfsen

Foto: Gisle Bjørneby

 

Knut Alfsen (f. 1956), er utdannet dukkespiller fra Riksteatrets treårige elevskole i dukkespill på 1980-tallet. Han har mastergrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Siden 1987 har han drevet figurteatergruppen "Levende Dukker" sammen med Agnes Schou. I tillegg til sitt kunstneriske arbeid, var han den første lederen av Nordland Dukketeaterverksted i Stamsund, i dag Figurteatret i Nordland, i tre år, og kulturhusleder ved Nøtterøy Kulturhus i fem år. Knut Alfsen har vært medlem av styret for den internasjonale dukketeaterforeningen UNIMA (Union International de la Marionette) i en årrekke. Han arbeider nå som forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund. Knut Alfsen har gitt ut boka Med Liv og sjel – lærebok i figurteater på Orkana i 2012.


 

Bøker av Knut Alfsen: Med liv og sjel

Johanne Emilie Andersen

johanne andersen2

Johanne Emilie Andersen, født 1962, fra Oslo. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, linjen for grafisk design og illustrasjon og forfatterstudiet ved Norsk barnebokinstitutt. Illustratør, bilderedaktør og forfatter. Debuterte med barneboka KanLand (Solum Forlag 2003)
Senere utgivelser er Julie er forelsket (2003) Julie og Sofia (2010) Den nye Julie (2012) Stig – en tur i butikken (2014) og Stig – Besøk hos onkel Ove (2015). Alle utgitt på Orkana forlag. Stig – en tur i butikken er også utgitt i Sverige på Vilja forlag under tittelen Tuta och kør.
De gjennomillustrerte bøkene om Julie og Stig er støttet av Leser søker bok og tilrettelagt for lesere som trenger enkelt innhold.


Bøker av Johanne Emilie Andersen: Den nye Julie, Julie er forelsket, Julie og Sofia, Stig – en tur i butikken og Stig – besøk hos onkel Ove

Grethe Nytun Andreassen

Grethe Andreassen

Foto: Linda Alise Grønning

Grethe Nytun Andreassen er født i 1967, og bosatt i Hadsel i Vesterålen. Andreassen har bred utdannelse innen språk, litteratur, samfunnsfag og ledelse. Hun har lang erfaring som leder, og har vært lærer og journalist i flere år.
I 1987 var hun en av to norskspråklige ansatte i Det internasjonale Nyksundprosjektet. Grethe Nytun Andreassen kjenner derfor prosjektet fra innsiden. Dette gir henne som forfatter en posisjon i forhold til materialet som svært få andre i Norge har.
Seniorforsker og professor Karl Jan Solstad ved Nordlandsforskning har skrevet ett av bokas etterord. Han ordlegger seg slik: "Alt i alt er denne dokumentariske framstillinga om Det internasjonale Nyksundprosjektet så fascinerande at om eg hadde vore filmskapar, ja så hadde eg ikkje late sjansen gå frå meg."
En annen verden Det internsjonale Nyksundprosjektet Orkana 2017.

Eli Fiske Antonsen

Eli Fiske Antonsen er lærebokforfatter på linje for Service og Samferdsel på videregående skole. Hun har utviklet og holdt bedriftsinterne kurs innen servicefaget. Hun har også skrevet lærebøker til studieretningen Reiseliv, Hotell- og næringsmiddelfag og Salg og Service.

 

På Orkana har hun skrevet boka Flyktning i Norge. To kvinner forteller sammen med Ragnhild Rossvær. Boka er tilrettelagt for de som har norsk som andrespråk.

Cathrine Arntzen

Cathrine ArntzenCathrine Arntzen (f. 1969) er ergoterapispesialist i eldres helse og har en ph.d. i helsevitenskap. Hun er ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for helse- og omsorgsfag, UiT Norges arktiske universitet. Hun har også en bistilling som seniorforsker ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, NOR-klinikken. Forskningsinteresser er særlig knyttet til lærings- og endringsprosesser i slagrehabiliteringsforløp, demens og teknologi og teoriutvikling vedrørende fagutøvelse og terapeutiske samhandlingssituasjoner.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Cathrine Arntzen bidrar med et kapittel i boka Ergoterapi – mangfold og muligheter Orkana Akademisk 2015 der hun også er medredaktør sammen med Rita Jentoft og Astrid Gramstad.

Foto: Bjørn-Kåre Iversen, UiT Norges arktiske universitet

Yngve Astrup

Yngve Astrup er født i 1944 og vokste opp på slektsgården Haug i Våler i Solør. Han bor fortsatt på gården som nå drives av datteren. Han er utdannet siviløkonom fra København med videreutdanning fra IMEDE/IMD i Lausanne, Sveits. Gjennom oppvekst og yrkesliv opparbeidet han seg allsidige kunnskaper om skogbruk og skogindustri. I 1994 ble han direktør ved Norsk Skogmuseum og ledet museet i 12 år. Astrup har senere vært styreleder i Hedmark fylkesmuseum, nå Anno museum. Han har hatt en rekke tillitsverv innen kultur- og næringsliv. Gjennom Norsk Skogmuseum har Astrup gitt ut skriftet Norske pionerer i Kvitsjøens skogindustri fra 1880 til 1930. Skriftet som kom ut i 2011, tar for seg nordmenn som under skiftende forhold var med på driften av den store sagbruksindustrien i Nord-vest Russland. Astrup utga i 2014 gårds- og slektshistorien Haug gård gjennom 300 år. Sammen med Jens Petter Nielsen har han vært i redaksjonen for boka Vinter i Seregovo-skogen, Orkana 2015.

yngve astrup

Foto: Bård Løken

Liv Marie Austrem

liv marie austremLiv Marie Austrem, født i Vågå i 1947. Ho har bodd i Lofoten, Bergen, Stockholm og Cape Town. Bor nå i Oslo.
Ho har skrevet bøker i mange sjangrer.
I 2010 kom ABAFAZI Møte med sør-afrikanske kvinner. (Orkana)
For to bildebøker har ho fått Brageprisen sammen med Akin Düzakin. For Runar vart 17 år fikk ho Noregs Mållags nynorskpris for beste ungdomsbok. Ytri-prisen har ho fått for "god litteratur" på nynorsk.

Björk Bjarkadóttir

Björk Bjarkadóttir er opprinnelig fra Island. Hun er utdannet fra ESAG (Ecole Superieure De Art Graphique) i Paris.

I dag jobber hun som grafisk designer, illustratør, barnebokforfatter og kunstner i Oslo. I tillegg arbeider hun som lærer i kunst og mediafag og har forskjellige tegnekurser og andre kreative verksteder for barn og unge.

Björk Bjarkadóttir har illustrert og designet Håkon den gode - mellom to kulturer i vikingtiden, Finn spor fra fortida, Brent land, både bok og utstilling og Hva er økonomi som kommer ut i 2015.

bjork bjarkadottir

Foto: Erik Krafft

Brynjulf Bjørklid

Brynjulf Bjørklid (født 1946)er fra Tromsø og nå bosatt i Oslo. Han har gitt ut fem romaner, hvorav to på Orkana forlag as. Engelen fra Kaunas var den første og kom i 2002. Forfatteren har også publisert noveller og skrevet sangtekster for forskjellige artister. Han er mannen bak den nå klassiske supportersangen til Tromsø Idrettslag - TIL-sangen - med tittel «Vind ifra nord». Han er medlem av Nordnorsk Forfatterlag.

http://no.wikipedia.org/wiki/Brynjulf_Bj%C3%B8rklid


Bøker av Brynjulf Bjørklid: Engelen fra Kaunas

Jan Oscar Bodøgaard

jo bodogaard

Foto: Privat

Jan Oscar Bodøgaard (f. 1952) er historiker og har arbeidet i flere år ved Forskolen for sivile vernepliktige og i den videregående skolen. Han har skrevet historiske artikler i dagspressen, årbøker og tidsskrift og var medforfatter av boka Start pressen! Avisene i Bodø gjennom 150 år (2012). Han er fast litteraturanmelder i tidsskriftet Bedre skole. I 2016 kom boka Landing i Bodø. Litterære bilder 1816–2016 ut på Orkana.

Stian Bones

stian bonesStian Bones (f. 1972) er post.doc. ved Institutt for historie og religionsvitenskap ved Universitetet i Tromsø. Han disputerte i 2007 på en avhandling om Nord-Norge under den kalde krigen. Bones arbeider nå med to hovedtema: Norges politikk overfor Sovjetunionen 1944–1993, og norsk polarpolitikks historie. Han har publisert en rekke artikler om den politiske dimensjonen i arktisk forskning.


 

Bøker av Stian Bones: Caution & compliance Norwegian-Russian Diplomatic Relations 1814-2014

Nyheter

26.02.19
Årets Mammutbøker er nå presentert
Mammut-2019


26.09.18
Ny bok, kommer medio oktober
Livet med barnebarna


06.05.18
Orkana er 25 år i år, og første markering kan du se her:
litteraTUR small


08.02.18
Se alle våre utgivelser om andre verdenskrig her


29.10.17
Lansering av boken Jens Evensen – Havet, oljen og retten 3. november kl 17 - 19 på Nasjonalmuseet, Solli Plass.
evensen small

Orkana
8340 Stamsund
www.orkana.no
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Oslo-kontor:
Industrigata 46 A
0357 Oslo
Tlf: 913 68 260
Utgivelser?
- kontakt forlegger Elisabeth Johansen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 913 68 260 /
redaktør Marcus Bøhn Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 900 82 731
Kjøp av bøker:
Bokhandlere: Bestill hosSentraldistribusjon eller forlegger.
Privatpersoner: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller bestill her i nettbutikken.
OBS: Porto kommer i tillegg ved kjøp i nettbutikken