Orkana forlag

aerfuglensrike
alt-for-norge
arktisk-litteratur
bacalao
barents2
bbestemor_huldt
bbpappas_hemmelighet
beauty_and_truth
brent_land
canada
da-krigen-kom-hjem-til-oss
da_mennesket_skapte_verden
deltidsindianer2
eg-minnest2
en-annen-verden
feskarbonden
finn-spor-fra-fortida
flate_kaninen
fortelling-og-forskning
fra-dahl-til-munch2
fran-kust-til-kyst2
gjennom_sibir
grenseliv
grenselos
haakon-den-gode2
hager-mot-nord
handbok-for-en-glutenfri-ba
helgen-i-grenseland
hund_katt_mus
hva_er_okonomi2
hvem-flyver
hverdag-i-ruinene2
ild_og_baal
jens-evensen
kalevala
krig-og-frigjoring-i-nord
manestein
musikk_folk_landskap
nokkelen-til-akademisk-skri
nord-norge_1
nord-norge_2
nord-norge_3
nordens_plass
nordlysfront2
nordnorsk-julesalme
nye-hoyder
oylandet
pa-ville-veger
philosophy
protracted_reformation2
red_star_in_the_north
regine-normanns-eventyr
sami-stories12
sami-stories22
sosialfaglige_utfordringer
sparebank1_bind1
sparebank1_bind2
spenningens-land
steilneset
stig-besok-hos-onkel-ove
stig-en-tur-i-butikken2
sunn_mat
svenskhuset2
vaid2
vegaoyan2
veien-til-sverige
veiviser_mangfoldige_nord
vinter-i-seregovo2
vit-at-jeg-elsker-deg2

topp april 19

Søk

Facebook

facebook

Brukerkonto

Kan kjøpes hos forfatterne

Tidligere utgivelser fra Orkana.

Disse kan kjøpes hos forfatterne

Aase Nordmo Løvberg. Et sangerliv

aase nordmo loevbergAase Nordmo Løvberg. Et sangerliv
Av Guri Sandvik
Aase Nordmo Løvberg ble født inn i en musikalsk familie i Målselv i 1923. I 1941 begynte hun å ta sangtimer, og i 1948 debuterte hun med strålende kritikker. Hun sang på de fleste største operascenene i verden. I mange år var hennes innspillinger gjengangere i "Ønskekonserten". Hun beveget alle som hørte hennes vakre og store stemme.
Dette er ingen altomfattende biografi, men et hyggelig og vakkert møte med en stor kunstners sangerliv. Boka er gitt ut i samarbeid med Mellembygd Mannskor, Målselv.
Design Alvin Jensvold. Kr 379.-

Boka kan kjøpes hos Mellembygd Mannskor: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Av det raudaste gull

MusikkbokAvdetraudaste130 Tradisjonsmusikk i nord av Ola Graff, konservator ved Tromsø museum

Boka presenterer tradisjonsmusikk i Norge med et nordlig perspektiv. Foruten den norske tradisjonsmusikken, omhandles musikk hos samene, kvenene og de reisende. Boka spenner fra de eldste tider til etterkrigstida. Dette er den første større presentasjonen av et bredt materiale fra det rikholdige tradisjonsmusikkarkivet på Tromsø Museum.Mange av melodieksemplene er tilgjengelig på internett.
Fra uttalelse om boka:
"Materialet blir behandlet på en imponerende måte, der varianter fra andre områder i og utenfor landsdelen settes inn i et generelt kultur- og musikkhistorisk perspektiv på en forbilledlig måte. Boken vil være et viktig bidrag til en mer samlet kunnskap om nordnorsk musikk- og kulturhistorie spesielt, og den norske musikkhistorien generelt".
(Dr. art. Ove Larsen)
Kjøpes hos https://uit.no/om/enhet/tmu/vis?p_document_id=422463

Bind 1: Teater utenfor folkeskikken

teater130

 

Les anmeldelsen hos www.teaternett.no

Jens Harald Eilertsen

Hålogaland teater ble i 1971 etablert som det første profesjonelle teater i Nord-Norge. Men forut for dette ligger en lang teaterhistorie.
Forfatteren Jens Harald Eilertsen har dukket ned i historiearkivene og hentet ut den spennende beretningen om de dramatiske selskaper på 1830-tallet, de reisende teatertroppene på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet og om tilblivelsen av det profesjonelle teatret. Han trekker til og med linjene 10000 år tilbake til den gangen det muligens oppstod mytiske og rituelle teateraktiviteter - ur-teater.
Dette er den nordnorske teaterhistorien - for første gang i en helhetlig presentasjon.
ISBN 82-8104-010-6
Kr. 398.- rikt illustrert.
Design: Nina Beyer

Bestilles hos www.margmedia.no

Bind 2: Den nordnorske teaterhistorien

Teaterdel2str130 Jens Harald Eilertsen

Bind II av den nordnorske teaterhistorien, perioden 1971–2000.
Fremveksten av den profesjonelle teaterkunsten i landets nordligste region, de polare scener.
Hålogaland Teater etablerte seg i 1971 med allmøtestyre, egenproduserte stykker og et nytt scenespråk. I 1979 kom Nordland Teater i sving i Mo i Rana, mens det samiske teatret Beaivvás etableres under et sjakkparti julen 1979 i Kautokeino midt under Alta-kampen. Her fortelles også historiene om landsdelens frie teatergrupper som etablerte seg på 1980 og 1990–tallet.
Boken gjennomgår de store suksesser, og de strevsomme nedturene for landsdelens teatre. Gjennom en grundig tekst og et mangfoldig billedutvalg kan leserne bli kjent med en spennende kulturhistorie.
Design: Nina Beyer, Pris: 398. isbn 8281040378

"Ett gigantisk och översiktligt arbete, som ännu saknar sin svenska och norrländska motsvarighet, är den Nordnorske Teaterhistorie i två delar ... med Eilertsen hålls uppgiten under personlig bevakning och i stramme tyglar, han har levd mitt i skeendet, han har omdöme och stil. Det er et stroverk. ... Man känner sig av dessa volymer stort berikad i sin kunnskap om Nordnorge i vid mening, både om landskap och kulturområdet är vår nära granne".
Gunnar Balgård, Västerbottens kuriren, 29. desember 2006

Bestilles hos www.margmedia.no

David Hockney: Landskaper fra nord/Northern Landscapes

Den britiske maleren og tegneren David Hockney (født 1937) er verdenskjent for sine bilder fra det søte liv i California. I 2002 reiste han til Nord-Norge og Island for å male, og resultatet var en serie monumentale landskapsakvareller. Fem av disse ble stilt ut i Nordnorsk Kunstmuseum sommeren 2012. Denne boka presenterer David Hockney, en av vår tids ledende kunstnere, og var også utstillingskatalog for Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø utstilling 23. juni - 30. september 2012.

 

Knut Ljøgodt med fl.
Bokmål/ engelsk / innbundet / 48 s / 2012
Design/omslagsdesign: Passion&Prose
Utgitt i samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø

Kan bestilles hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Dette med Andreas

Dette-med-Andreas130 handler om Cecilie som skader seg selv når ting blir vanskelige. Slik som dette med Andreas. Han pleier å ha flere kjærester samtidig. Men er egentlig Cecilie dama hans? Boka er illustrert av Bo Gaustad.
Utgivelsen er støttet av Leser søker bok - www.lesersokerbok.no. Boka koster 196.- og er innbundet.

Romanen er skrevet for lesere som trenger enkel tekst og enkelt innhold og er Inger Vondheims andre bok for denne lesergruppen - den første er novellesamlingen Kjærester som kom i 2003.

 

Kan kjøpes ved henvendelse til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Doktor på Værøy og Røst ~ Lege på Utrøst

Fugelli150

Per Fugelli

Per Fugelli var lege i fiskerisamfunnet Værøy og Røst fra 1970 til 1973 og har vært der på "helsereise" i alle år siden.Tryggheten og tilliten i det tette lokalsamfunnet har en stor helseverdi, mener han. I denne boken utvikler Per Fugelli en folkelig helselære formulert i De Ti Helseråd fra Værøy og Røst - noe han kaller en folkelig motmakt til den opptattheten av molekyler og streng livsstil som ellers preger Helsenorge.
Boka kan bestilles hos Røst Videoutleie.

Innbundet, kr 249.-
AVISA NORDLAND: - Lær av nordlendingene [13.11.2006] Per Fugelli jobbet som lege på Værøy og Røst og ble fascinert av den nordnorske væremåten. Nå mener han søringer vil ha stor helsemessig gevinst av å følge nordlendingenes livsstil.

Ein vakker dag

Ein vakker dag 130 Ingeborg Eliassenog Justyna Nyka
Ein vakker dag er historien om den vesle fuglen Piip som vokser opp uten mor, men også historien om mammafuglen som lot seg føre langt avsted med varme vinder. Boken er en fortelling om båndet mellom foreldre og barn, om lengsel og håp - følelser som alle kan kjenne seg igjen i. Boka er spennende og fargerikt illustrert av Justyna Nyka som blant annet har vunnet Kultur- og kirkedepartementets illustrasjonspris for barne- og ungdomslitteratur. Ein vakker dag er et godt alternativ til dem som ønsker å tilby barn kvalitetslitteratur.
978-82-8104-050-2. kr 196.-

Kjøpes fra forfatteren: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fangstmannsliv

Fangstmannsliv

Inga E. Næss
Bokmål / innbundet / 96 s/ 2007

 

Kan kjøpes fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Pris kr. 249,-

Kjærlighet mot strømmen

kjaerlighetroman130 Marit Lund Bødtker.

Romanen handler om kjærlighet - Katjas kjærlighet til teater og til en mann.
Romanen er skrevet for lesere som søker bøker med enkel tekst og enkelt innhold.
Utgivelsene er støttet økonomisk av Leser søker bok - en organisasjon som arbeider med til rettelagt litteratur
Begge bøkene har omslag av Ane Nordvik Hasselberg www.snorkel.no, skuespillet er også illustrert.
Pris romanen kroner 149.-

Kan kjøpes hos Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kjærlighet mot strømmen 2005

kjarlighetskuespill200 Marit Lund Bødtker.
Skuespillet handler om kjærlighet - Katjas kjærlighet til teater og til en mann. Skuespillet er skrevet for lesere som søker bøker med enkel tekst og enkelt innhold.
Marit Lund Bødtker har også skrevet en roman med samme tittel.
Utgivelsene er støttet økonomisk av Leser søker bok - en organisasjon som arbeider med til rettelagt litteratur
Begge bøkene har omslag av Ane Nordvik Hasselberg www.snorkel.no, skuespillet er også illustrert.
Pris skuespillet kroner 196.-
Kjøpes hos forfatteren: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Nyheter

26.02.19
Årets Mammutbøker er nå presentert
Mammut-2019


26.09.18
Ny bok, kommer medio oktober
Livet med barnebarna


06.05.18
Orkana er 25 år i år, og første markering kan du se her:
litteraTUR small


08.02.18
Se alle våre utgivelser om andre verdenskrig her


29.10.17
Lansering av boken Jens Evensen – Havet, oljen og retten 3. november kl 17 - 19 på Nasjonalmuseet, Solli Plass.
evensen small

Orkana
8340 Stamsund
www.orkana.no
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Oslo-kontor:
Industrigata 46 A
0357 Oslo
Tlf: 913 68 260
Utgivelser?
- kontakt forlegger Elisabeth Johansen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 913 68 260 /
redaktør Marcus Bøhn Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 900 82 731
Kjøp av bøker:
Bokhandlere: Bestill hosSentraldistribusjon eller forlegger.
Privatpersoner: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller bestill her i nettbutikken.
OBS: Porto kommer i tillegg ved kjøp i nettbutikken